В понеделник сутринта в ХафенСити - един от най-големите строителни обекти

...
В понеделник сутринта в ХафенСити - един от най-големите строителни обекти
Коментари Харесай

Трагедията в Хамбург: Няма индикации, че жертвите са българи

В понеделник сутринта в " ХафенСити " - един от най-големите строителни обекти в Хамбург - се стигна до трагична трудова акцидент. Осеметажно скеле, върху което се намирали няколко строителни служащи, се срути във вътрешна асансьорна шахта. Срутилите се строителни елементите са образували купчина, стигаща до втория етаж на строителния обект.

Пристигналите екипи на Спешна помощ в началото са открили три натрупа отдолу под руините и един мъж с животозастрашаващи пострадвания. В ранния следобяд те са открили още един умрял. Пети служащ е тежко ранен - той е бил опериран във вторник в намираща се наоколо болница. След интервенцията положението му е устойчиво, споделят лекарите.

Двама от починалите служащи са албанци

В понеделник локалните медии оповестиха, че четиримата починали служащи са български жители, цитирайки Службата за градско развиване. Във вторник обаче от полицията в Хамбург опровергаха тази информация. На питане на Дойче Веле представителят на полицията Зьорен Цимбал отговори: " Идентифицирането на двама от починалите завърши - те са албански жители. Националността на другите две жертви не е изяснена, само че няма индикации, че става дума за българи ". Петият служащ, който е тежко ранен, също е албанец, потвърдиха от полицията. 

***
Вижте и това видео от нашия списък:

Венеция в мини формат

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР